Excite

Nieuwe Blackberry Bold krijgt waarschijnlijk touchscreen

Vorig jaar zijn er in Nederland meer smartphone’s dan gewone telefoons verkocht. Veruit de meeste van die telefoons waren voorzien van een touchscreen. Alleen fabrikant RIM hield het met zijn Blackberry stug bij gewone knopjes. Een uitgelekte video lijkt aan te tonen dat daar verandering in gaat komen.

Op de video, die een anonieme bron aan technologiewebsite N4BB toestuurde, is een Blackberry Bold te zien met een touchscreen. Toegegeven, de al eerder uitgebrachte Blackberry Storm had ook een touchscreen, maar deze had dan weer geen toetsenbord en was nou niet bepaald een verkoopsucces. Ook de pas uitgebrachte Blackberry Torch heeft een touchscreen, maar heeft dan weer een toetsenbord dat moet worden uitgeschoven. Daar halen de echte Blackberry-liefhebbers hun neus voor op.

Deze nieuwe Bold, met als codenaam Montana, biedt dus het beste van twee werelden. Wel is op de video duidelijk te zien dat het slechts basishandelingen zijn die via het touchscreen worden uitgevoerd. Fabrikanten van de iPhone of Android-toestellen hoeven dus niet bang te zijn dat RIM ze wat betreft de functionaliteit van het touchscreen de loef afsteekt.

Het is nog niet duidelijk wanneer het toestel wordt uitgebracht. De betreffende video kun je hieronder bekijken.

BlackBerry Bold Touch 9930 Hands-on from BBLeaks on Vimeo.

Afbeelding: Flickr, gebruiker 3 sverige

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020