Excite

Nieuwe Google Maps voor de iPad

Google lanceert een geüpdate, nieuwe Google Maps. Ook voor iPad is de nieuwe Google Maps beschikbaar. De nieuwe Google Maps werd twee maanden geleden al aangekondigd, maar is dan echt nu beschikbaar voor iedereen die Google Maps in hun browser opstart. Ook voor iOS is Google Maps aangepast: iPad-gebruikers kunnen nu ook optimaal gebruik maken van de kaartendienst.

Veranderingen Google Maps

Welke veranderingen in Google Maps zijn doorgevoerd? Op het eerste gezicht is er vooral veel aangepast in het uiterlijk van de dienst. Zo nemen kaarten het hele scherm in beslag voor een rustige oogopslag. Ook de kleuren zijn aangepast in een prettige tint. In het geval van Apple-apparatuur worden de schermen nu volledig benut.

Functionaliteit

Ook de functionaliteit is verbeterd. Restaurants en winkels in de buurt zijn eenvoudiger te vinden, inclusief de recensies. Behalve in 'gewone' straten helpt de nieuwe Google Maps je bijvoorbeeld ook de weg vinden op vliegvelden en in winkelcentra. Tenslotte toont Google Maps nu vector-data in plaats van afbeeldingen. Dat resulteert in een snellere werking, omdat het je internetverbinding minder belast.

Meer weten van de nieuwe Google Maps? Bekijk hier de video die Google lanceerde bij de aankondiging van de update van de kaartendienst.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020