Excite

Nieuwe handheld van Sony gaat PlayStation Vita heten

Dat Sony met een nieuwe handheldging komen was al bekend, maar de naam kenden we nog niet. De werktitel was NGP, maar nu is ook bekend hoe de handheld gaat heten. De naam van het nieuwe apparaat is PlayStation Vita.

De informatie is uitgelekt door een foto van een brochure die op internet verscheen. Een Blogger heeft de naam vervolgens bekend gemaakt op internet. In de brochure stond ook een foto van het apparaat, zoals het eruit gaat zien. De werktitel NGP stond voor Next Generation PlayStation, maar de console gaat dus PlayStation Vita heten.

Op de foto in de brochure zie je de naam ‘PSP Vita’ duidelijk staan. Ook is gebleken dat de domeinnamen psvita.com en playstationvita.com zijn vastgelegd en wel door Ascio Technologies. De domeinnamen zijn geregistreerd sinds 19 april van dit jaar.

Het was natuurlijk niet de bedoeling dat de naam al bekend zou worden. Sony zou de naam verhullen tijdens de E3 in Los Angeles, een belangrijk evenement voor games. De beurs vindt volgende week plaats. We zijn erg benieuwd of Sony met nog meer nieuwtjes komt. Wat kan de console bijvoorbeeld en wat kan de gamer verwachten? Deze informatie is namelijk nog niet uitgelekt, dus we zijn reuze benieuwd!

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020