Excite

Nieuwe iOS krijgt gezichtsherkenning

De techniek wordt steeds slimmer. Vooral op het gebied van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets gaat het hard. Straks zal je iPhone bijvoorbeeld je gezicht kunnen herkennen. Handig om je apparaat te beveiligen maar het geeft nog veel meer mogelijkheden.

Volgens 9to5mac, dat Apple scherp in de gaten houdt, zal er gezichtsherkenning worden ingebouwd in de nieuwste versie van Apple’s mobiele platform, iOS 5. Hoewel er niet met zekerheid gezegd kan worden wat Apple precies van plan is met deze techniek, lijkt het erop dat de API voor de gezichtsherkenning opengesteld gaat worden voor ontwikkelaars. Dat betekent dat de techniek niet alleen in basisfuncties gebruikt kan worden, maar ook in apps.

Naar alle waarschijnlijkheid komt de techniek achter Apple’s gezichtsherkenning van het Zweedse bedrijf Polar Rose, dat vorig jaar door Apple werd aangekocht.

iOS 5 zal tegelijkertijd worden uitgebracht met de iPhone 5, die volgens de China Times in de tweede week van september zal worden geïntroduceerd. Naar alle waarschijnlijkheid wordt het apparaat nog dunner dan de huidige iPhone, met een groter scherm. Ook de iPad 2 zal worden uitgerust met Apple’s nieuwe besturingssysteem. Volgens geruchten zal de nieuwe tablet van Apple iets later in de winkels liggen dan de iPhone.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020