Excite

Bijzondere nieuwe laptops in 2011

Een van de meest opzienbarende nieuwe laptops van 2011 is de Acer Iconia Dual Screen Tablet. Dit apparaat houdt het midden tussen een tablet en een laptop. De Iconia werkt namelijk met twee 14 inch touchscreens en zonder muis of toetsenbord! Wel kun je op het onderste scherm eenvoudig een virtueel toetsenbord tevoorschijn toveren. De laptop draait op Windows 7 en heeft onder andere drie usb-poorten en een HDMI-aansluiting. Een optische drive voor cd's zit er echter niet in, dat komt waarschijnlijk doordat het onderste touchscreen vrij diep in de behuizing ligt.

Ook nieuw in 2011 is de Samsung Chromebook die Samsung kort geleden heeft aangekondigd en die in de tweede helft van dit jaar verkrijgbaar zou moeten zijn. De Samsung Chromebook Series 5 is de eerste laptop die op het besturingssysteem Chrome OS zal draaien. Bijzonder aan Chrome is dat je eigenlijk geen harde schijf meer nodig hebt. Al je bestanden worden veilig online opgeslagen, zodat de computer niet gevoelig is voor virussen. Ook software hoef je nauwelijks te installeren, want Chrome OS maakt gebruik van online softwareapplicaties.

Er komen in 2011 niet alleen nieuwe laptops uit. Apple heeft hard gewerkt aan een verbeterde versie van de bekende iMac. De nieuwe iMacs zijn vanaf mei verkrijgbaar via internet of in een officiële Apple-store. Deze nieuwe all-in-one computers zijn niet alleen sneller dan zijn voorganger, de computer is nu ook verkrijgbaar met een groot 27 inch scherm. Dat is maar liefst een scherm van 68 cm. De nieuwe iMac heeft een quad-core processor, nieuwe grafische kaarten en een nieuwe interface voor randapparatuur. Deze interface moet sneller zijn dan de oude. Al met al zijn de nieuwe iMacs echte krachtpatsers geworden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018