Excite

Nieuwe look voor iOS

  • Appleinsider

De nieuwe versie van iOS, iOS 7, heeft een compleet ander uiterlijk dan zijn voorgangers. Het besturingssysteem van Apple voor voor iPhones en iPads heeft een nieuw vergrendelscherm, nieuwe kleurenpaletten, lettertypes en zelfs de iconen van de apps zijn onder handen genomen. Ook zijn sommige onderdelen, zoals het toetsenbord, doorzichtig geworden. Hierdoor houdt je meer zicht op waar je mee bezig bent. Voor nog beter zicht op bijvoorbeeld de apps, volgen apparaten met iOS 7 nu ook de houding waarin het wordt gehouden.

iOS 7 en multitasking

Het nieuwe uiterlijk van iOS 7 lijkt vooral geïnspireerd te zijn op multitasking. Het instellingenscherm is gemakkelijker te vinden door van beneden naar boven te swipen. Zo kun je direct bluetooth of wifi aan- en uitzetten, de helderheid van het scherm aanpassen of instellingen met betrekking tot muziek aanpassen. Daarnaast kunnen apps zoals Facebook nu op de achtergrond informatie ophalen of updates uitvoeren, terwijl je ondertussen andere programma’s uitvoert. Ook Safari heeft een aantal flinker veranderingen ondergaan. Zo verdwijnt de zoekbalk bij het scrollen op een site. Tenslotte zijn de standaard camera- en foto-apps vernieuwd.

iTunes Radio

Nieuw is ook iTunes Radio. De muziekdienst raadt persoonlijke radiostations aan op basis van de muziekvoorkeuren van de gebruiker. Tijdens het afspelen van muziek kan het station worden aangepast, maar je hebt geen directe invloed op welke nummers er in iTunes Radio precies worden afgespeeld. Wel is het mogelijk om een nummer dat je via iTunes Radio hebt gehoord te kopen in iTunes Voorlopig zal iTunes Radio alleen nog beschikbaar zijn voor de VS in een gratis versie met advertenties.

iOS 7 bètaversie

De nieuwe iOS 7 is al beschikbaar in bètaversie voor ontwikkelaars. Naar alle waarschijnlijkheid kunnen consumenten vanaf het najaar 2013 gebruik maken van het besturingssysteem, wanneer ook de nieuwe iPhone wordt aangekondigd. IOS 7 werkt voor de iPhone 4, iPad 2 en nieuwere versies.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020