Excite

Nieuwe MacBook Air nog kleiner?

Het is inmiddels traditie dat rond deze tijd de geruchten over nieuwe producties van Apple weer oplaaien. Dit jaar vormt daarop geen uitzondering en nu doen vooral geruchten rondom de MacBook Air de ronde. De nieuwste versie van deze luchtige laptop zou nog compacter zijn dan de vorige.

Het gerucht werd bovendien nog meer gespecificeerd door iemand die – volgens de verhalen – de nieuwe MacBook zelf in handen had. De nieuwe MacBook zou voorzien zijn van een klein 11,6” display, een 2.13 of 2.33 GHz Untel Core 2 Duo processor, 2 GB aan geheugen en twee USB poorten. Bovendien zou er ruimte zijn gemaakt voor een Mini DisplayPort en een SD kaartlezer. Er zit geen cd- of dvd-drive in.

Aan de ene kant lijkt het onwaarschijnlijk dat de nieuwe Airbook zo compact zou zijn; dat lijkt immers eerder een stapje terug. Toch is juist die laptop bedoeld om gemakkelijk en licht te reizen, dus vanuit dat oogpunt beschouwd, zou het juist weer een heel logische keuze kunnen zijn geweest.

Het is ook goed mogelijk dat er een nieuw besturingssysteem wordt uitgebracht. Het is inmiddels alweer even geleden en het Back to the Mac-event dat vanavond gepland staat, lijkt de uitgelezen kans voor nieuwe introducties, bijvoorbeeld voor Mac OS X Lion! Wie niet tot morgen kan wachten, kan vanaf 19.00 uur naar Apple.com surfen, om daar live het evenement te volgen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Tambako

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020