Excite

Nieuwe onthullingen over duotablet Kno

Tablets zijn hot. Dat is dan ook de reden dat Kno met een eigen exemplaar komt. Dit is echter wel een tablet die niet vergelijkbaar is met andere tablets die nu op de markt zijn. Deze tablet bestaat namelijk uit twee inklapbare aanraakschermen. De overeenkomst met een ‘ouderwets’ boek is sprekend en de Kno tablet zou wel eens de perfect mix tussen een laptop en een tablet kunnen worden.

De grootste investeerder en CEO van Kno, Marc Andreessen en Osman Rashid, hebben inmiddels aangegeven dat het de bedoeling is dat de tablet qua prijs nog onder de duizend dollar zal blijven. De introductiedatum ligt ergens aan het einde van dit jaar. De doelgroep is heel specifiek: Kno verwacht dat met name studenten deze tablet gaan gebruiken. Het dubbele systeem is namelijk ideaal voor het lezen van schoolboeken, het maken van aantekenen en een combinatie van die twee.

Met de nieuwe tablet moet het ook mogelijk worden om boeken op de bekende manier te lezen en hier direct aantekeningen in te maken. Hiervoor hoeft dan geen apart notepadprogramma aan te worden geschaft.

Marc Andreessen is de grootste investeerder in het project en praat over de krachtigste tablet ooit. Met name de multimediamogelijkheden zouden een extra toegevoegde waarde bieden. Ook de tastbare interactie op de Kno tablet is uniek, in vergelijking met andere tablets. Uiteraard zal voor de tablet een grote collectie onderwijspublicaties en schoolboeken beschikbaar worden gemaakt.

Afbeelding: geeky-gadgets.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020