Excite

Nieuwe Points of Control kaart gepresenteerd

Wie wil weten welke bedrijven op internet het machtigst zijn, mogen de Points of Control kaart niet missen. Deze kaart geeft precies aan welke positie bedrijven als Google en Apple innemen én welke bedrijven af en toe lijnrecht tegenover elkaar staan. Uit de nieuwste versie van de kaart blijkt dat Google concurrentie krijgt van Microsoft op zoekmachinegebied. Facebook biedt op het vlak van social media concurrentie en Apple als het gaat om mobiliteit.

Wie de kaart echter goed bekijkt, ziet dat niet alleen grote namen als Facebook, Apple, Google en Nokia plekjes op de kaart hebben. Ook minder bekende namen als Zynga, Demand Media en Viacom hebben inmiddels een eigen plekje op de kaart.

De kaart bestaat uit verschillende onderdelen: handsets, platforms, tablets, e-commerce, gaming, media toegang, content, locatie, social networks, online activiteitenstroom, identiteit: al deze aspecten zijn opgenomen in de kaart. Om het vasteland is ruimte voor bijvoorbeeld het ‘Social Discovery Channel’ en de ‘Blogger Isles’.

De Points of Control kaart is interactief; je kunt zelf ook overnames voorstellen. Door op het logo van een bedrijf te klikken opent zich een nieuw frame, waar je zelf een acquisitie voor kunt stellen. Ook kun je hier de suggesties van anderen promoten, als je het daar mee eens bent. Wel moet je je hiervoor aanmelden en een uitnodiging aanvragen. Aanvullingen worden door de makers in ieder geval stevig aangemoedigd: in de komende tijd zullen er verschillende spelletjes gelanceerd worden die de kaart nog levendiger maken!

Afbeelding: map.web2summit.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020