Excite

Nieuwe smartphone-scherm is volledig opbouwbaar

De toekomst ligt niet in meer smartphone-schermen, maar in grotere schermen. Onderzoekers van het bedrijf Samsung zijn erin geslaagd om een groot vouwbaar scherm te maken in een smartphone, dat geheel naadloos blijft, ook na het opbouwen.

Al jaren zijn ontwikkelaars hard bezig met het vinden van manieren om een zo klein mogelijk toestel te voorzien van een zo groot mogelijk scherm. Die ogenschijnlijke tegenstrijdigheid lijkt nu dus door Samsung opgelost te zijn. Het zou met de nieuwe methode zelfs mogelijk moeten zijn om een toestel van het type iPhone, dus met touchscreen, opvouwbaar te maken. Dan heb je wel het hele scherm, maar neemt het slechts de helft van de ruimte in. Bovendien is het scherm in opvouwstand goed beschermd.

Het nieuwe display is voorzien van twee actieve AMOLED-panelen, die bedekt worden door een siliconen venster. Hierdoor kan het scherm fungeren als touchscreen en worden krassen en beschadigingen voorkomen. Het scherm is inmiddels getest door het maar liefst 100.000 keer op te vouwen en weer te ontvouwen.

Uit onderzoek bleek dat het scherm een heel kleine verkleuring vertoonde op de vouwrand. Na die 100.000 keer was dat nog steeds maar zes procent, dus dat is bijna niet zichtbaar voor gewone gebruikers en wordt dan ook beschouwd als te verwaarlozen.

Afbeelding: Youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020