Excite

Nieuwe strategie voor Nokia

De grandeur van het eens oppermachtige Nokia is in de laatste jaren aardig afgekalfd. Links en rechts werd het Finse bedrijf ingehaald door concurrenten zoals HTC en Apple. Vooral nu de smartphone definitief populair is geworden daalt het marktaandeel van Nokia zienderogen. Dat wil overigens niet zeggen dat de telefoonfabrikant bij de pakken gaat neerzitten. Gisteren presenteerde het bedrijf namelijk een strategie waarmee de toekomst met vertrouwen tegemoet wordt getreden.

Op een telecombeurs liet Nokia voor het eerst de N9 zien, een telefoon op basis van het besturingssysteem Meego. Daarnaast werden ook de eerste Windows Phone-toestellen aangekondigd die in 2012 een grote klapper voor Nokia zouden moeten betekenen.

Volgens de CEO van Nokia, Stephen Elop, is de strategie vooral gebaseerd op toestellen met dit besturingssysteem. "Ik weet zeker dat we het eerste toestel later dit jaar zullen introduceren. In 2012 gaan we grote hoeveelheden verschepen."

Hoewel Nokia dus zwaar inzet op de Windows Phone, worden er ook nog toestellen met Symbian geproduceerd. In de komende twaalf maanden zullen er maar liefst tien van dergelijke toestellen van de lopende band rollen.

Met de N9 probeert Nokia overigens ook te innoveren. Weinig telefoons zijn uitgerust met het smartphone-OS Meego. Zeker is in ieder geval dat er geen enkele knop op de N9 te vinden zal zijn. Terug naar het hoofdscherm gebeurt met een gebaar op het scherm.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020