Excite

Nieuwe technologie inspireert tot nieuw minimalisme

Wat heb je nu echt nodig om goed te functioneren in de huidige maatschappij? Veel van wat wij doen, speelt zich af in een virtuele, digitale wereld. Op het internet, op de harde schijven van onze computers, op smartphones en in allerlei gadgets als de iPad.

'Ouderwetse' zaken als boeken, CD's, DVD's, een televisie, enveloppen, een huistelefoon, het is allemaal overbodig geworden. Net als fotoboeken, bijvoorbeeld. Dat inspireert steeds meer jonge mensen om minimalistisch te gaan leven. Ze doen zo veel mogelijk van hun bezittingen weg, omdat ze genoeg hebben aan hun virtuele bezittingen.

Bijvoorbeeld Kelly Sutton. Hij heeft in zijn bezit slechts een laptop, een iPad, een Kindle, wat kleren en een bed. Hij heeft het meeste van zijn rotzooi weggedaan, omdat hij zegt genoeg te hebben aan zijn digitale bezittingen. Meer heeft een mens niet nodig.

Daarmee bieden internet en de computer dus een zuinige levensstijl aan voor wie wil. Als ergens digitale alternatieven voor zijn, zullen deze de fysieke voorwerpen vervangen. Daar is Kelly Sutton van overtuigd. Met online diensten als iTunes, Hulu, Flickr, Facebook, Skype en Google Maps kan een hoop weggedaan worden van thuis uit.

De 22-jarige New Yorker heeft een eigen website bij, waarop zij zijn bezittingen bijhoudt. Je kunt zien wat hij wil houden, wat hij wil verkopen en wat hij al verkocht heeft. Wie weet zit er nog wat leuks voor je tussen. Of inspireert het je om zelf een hoop troep weg te doen.

Afbeelding: Flickr, lifeisaprayer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020