Excite

Nieuwe webvideotheek met alle Nederlandse films en series

Goed nieuws voor liefhebbers van film en tv van Nederlandse bodem: alle series en films die ooit zijn gemaakt én waarvan nog beeldmateriaal beschikbaar is, zullen verschijnen in de webvideotheek die binnenkort gemaakt zal worden. Het project zal worden uitgevoerd door Filmotech. Het plan is bedacht door de Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten (NVS), het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het EYE Film Instituut Nederland.

De officiële presentatie van het project volgt op 28 september van dit jaar, tijdens het Nederlands filmfestival. De webvideotheek zal dan echter nog niet helemaal vol staan; het is de bedoeling dat in het komende jaar duizenden uren aan materiaal online zal komen te staan. De organisatie hoopt op deze manier Nederlandse producties weer toegankelijk te maken voor het grote publiek. Daar zou veel belangstelling voor zijn, omdat alleen grote producties op dit moment nog op DVD verkrijgbaar zijn. In totaal zouden er zo’n 1200 items zijn die in de webvideotheek geplaatst kunnen worden.

Al het videomateriaal zal niet gratis ter beschikking worden gesteld aan belangstellenden. Voor het downloaden van oudere films en afleveringen van series moet een euro betaald worden. Voor nieuwe films zul je vijf euro af moeten rekenen. Dit is vergelijkbaar met het huurtarief in de videotheek. Hoeveel het downloaden van complete series gaat kosten, is nog niet duidelijk. Filmliefhebbers kunnen voordelig een abonnement afsluiten, maar hoe dat precies ingevuld gaat worden, is nog niet bekend.

Afbeelding: hanry.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020