Excite

Nieuwe Xbox komt in 2015

De kans is groot dat we in 2015 weer een nieuwe Xbox kunnen verwachten. Dit blijkt onder meer uit het online portfolio van industrieel ontwerper Ben Peterson. Hij publiceerde een kopje met ‘Microsoft Xbox’ en schreef daaronder dat het ging om een vertrouwelijk onderzoek naar gebruikerservaringen en toekomstige hardware voor 2015.

Deze omschrijving is in lijn met de aankondiging die Microsoft vorig jaar deed, waaruit bleek dat de Kinect het leven van de Xbox ongeveer met vijf jaar zou verlengen. Op LinkedIn werden bovendien afgelopen week al verschillende vacatures gespot die erop zouden kunnen duiden dat men weer zou beginnen met de productie van een nieuwe computer.

Op zijn website geeft de ontwerper al een plaatje weer, maar daar is niet duidelijk op te zien of dit wel echt de nieuwe Xbox is. Het zou net zo goed een PlayStation kunnen zijn. Ook kun je nog je vraagtekens plaatsen bij de betrouwbaarheid van iemand die vertrouwelijke gegevens op zijn openbare website plaatst. Ook is vanuit Microsoft niet bevestigd dat Ben Peterson ook maar iets te maken heeft met Microsoft of de ontwikkeling van de nieuwe Xbox. Voorlopig blijft het dus nog giswerk en zullen liefhebbers het nog even moeten doen met de oude Xbox.

Afbeelding: Flickr account Cryostasis

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020