Excite

Nieuwste generatie printers HP print zomaar advertenties

Dus jij dacht dat je het beste van het beste had met een printer, scanner en kopieerapparaat in één? Mis, want HP komt al met de volgende generatie printers. Deze printers staan rechtstreeks in verbinding met het internet, wat een aantal grote voordelen heeft. Zo kun je de printer instellen om op gezette tijden bepaalde pagina's van kranten en tijdschriften uit te printen. Een service die HP aanbiedt in samenwerking met Yahoo. De enige 'catch' is dat er op die pagina's ook ongevraagd advertenties staan.

Met de advertenties wil HP de kosten van de service terug verdienen. Het is namelijk nogal een geinig truukje, zo'n voorgeprogrammeerde printer. 's Ochtends wakker en het krantje ligt al in het papierbakje. Daarvoor hoeft de computer dus niet eens aan. Dat er dan ook spontaan advertenties uitkomen, is een klein offer dat je moet brengen. De advertenties staan overigens op dezelfde kranten- en tijdschriftenpagina's. Bovendien is het niet het enige voordeel van een printer met een internetverbinding.

Elke printer krijgt ook een uniek emailadres. Via je smartphone kun je dan documenten rechtstreeks naar de printer sturen, zonder het bestand eerst te moeten overzetten op een computer. Toch een prettig idee, zo'n ePrinter van HP, al met al. Het zal een hoop gedoe schelen, zeker omdat je te maken hebt met een intelligente en programmeerbare printer. De ePrinter met reclame wordt momenteel getest, maar zal later dit jaar beschikbaar komen voor iedereen die er interesse in heeft.

Afbeelding: HP

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020