Excite

Wat zijn de nieuwste laptops in 2011?

De nieuwste laptops van 2011 zijn zoals elk jaar weer dunner, sneller en gelukkig niet eens veel duurder dan voorgaande jaren. Daarbij heb je behalve de laptops in 2011 een heel nieuwe trend: de tabletpc's en handheld computers.

Touchscreens winnen in 2011 ook aan populariteit. Zo heeft de in maart op de markt gebrachte Acer-notebook niet één, maar twee schermen. In plaats van een toetsenbord bedien je de computer met het beeldscherm en een virtueel toetsenbord.

Deze touchtrend vind je ook terug op tabletpc's. Zo heb je de Galaxy Tab van Samsung en natuurlijk de zeer populaire iPads van Apple. Op de iPad 2 wordt steeds een grote run gedaan en ook de eerste generatie iPads vliegen dagelijks als warme broodjes over de toonbank. Daarbij hebben steeds meer mensen hun smartphone altijd bij de hand - telefoons die bijna laptops kunnen worden genoemd als het gaat om wat je er allemaal mee kunt.

Toch blijft tekstbewerken nog wel een issue op de tabletpc's. De traditionele laptops hebben daarom ook in 2011 nog genoeg aantrekkingskracht op de consument. Zelfs de nieuwste laptops hebben nog niet allemaal touch screens. De verbeteringen in deze nieuwste laptops zijn bijvoorbeeld de USB 3 en de concurrent voor USB van Intel. Het wordt steeds makkelijker om apparatuur aan je laptop te koppelen, ook in 2011.

Om het kort samen te vatten: de nieuwste laptops van 2011 hebben allemaal wat extra's. Er zijn er weinig die alleen op oude techniek vertrouwen. Wil je wel een laptop zonder fratsen, dan heb je geluk: je betaalt hier in 2011 een stuk minder voor.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020