Excite

Nintendo 3DS zorgt voor hoofdpijn

De Nintendo 3DS, de 3D handheld spelcomputer van de Japanse fabrikant heeft in Amerika in ieder geval al alle records gebroken. Maar de problemen zijn ook niet van de lucht. Zou zouden vele spelcomputers defecten bevatten, en krijgen consumenten hoofdpijn van het spelen met de 3DS.

Volgens Nintendo zelf zijn er nog zoveel handhelds in één dag verkocht als bij de release van de 3DS. Maar veel van de kopers hebben het gevoel een kat in de zak te hebben gekocht, omdat hun 3DS binnen een paar uur vastliep. Volgens Nintendo zou het op te lossen zijn door de nieuwste systeemupdate voor het apparaat te downloaden.

Waarschijnlijk zijn de klachten van sommige anderen wat moeilijker te verhelpen. Zij klagen dat ze van het spelen met de 3DS, die het mogelijk maakt om zonder brilletje 3D beelden te ervaren, hoofdpijn krijgen en misselijk worden.

Op Twitter werd door één gebruiker het advies gegeven om in ieder geval niet met de 3DS te spelen als je al last had van dergelijke klachten. Nintendo zelf verscheept de spelcomputer met een aantal waarschuwingen. Zo mogen kinderen van onder de zes jaar niet met het apparaat spelen. Omdat hun ogen zich nog aan het ontwikkelen zijn, kan het 3D effect hen schade berokkenen. Overigens worden gebruikers van alle leeftijden afgeraden om langer dan dertig minuten achter elkaar met de 3DS te spelen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mattjerome_88

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020