Excite

Nintendo bevestigt opvolger Wii

Zo zie je maar weer, soms kan je prima vertrouwen wat je in de wandelgangen hoort. Eerder berichten we al over een mogelijk nieuwe console van Nintendo, en nu heeft de Japanse fabrikant zelf ook aangekondigd aan een nieuwe spelcomputer te werken.

De opvolger van de populaire Wii moet in juni 2012 op de markt gaan komen. Voor de rest is Nintendo nog erg spaarzaam met details. Zelfs de naam van het nieuwe hebbedingetje wil het bedrijf nog niet wereldkundig maken. Maar dat het apparaat in aantocht is, dat wilde Nintendo wel onthullen bij de presentatie van haar jaarcijfers.

Voor verdere details zullen we moeten wachten op de E3 gamebeurs die in juni van dit jaar gehouden wordt. Daar zullen we onder het uiterlijk te zien krijgen. In maart al doken er geruchten op over de opvolger van de Wii, die volgens bronnen in staat zou moeten zijn om HD-beelden te genereren. Mogelijk kunnen we er straks zelfs 3D-games op spelen.

Ook de controllers zouden een verhaal apart worden. Niet alleen zijn spellen te spelen door middel van knoppen én bewegingen, ook is elke controller voorzien van een beeldscherm. De console zou in staat moeten zijn om naar elke controller een apart beeld te streamen. Volgens onbevestigde geruchten zou de nieuwe telg van Nintendo dan ook de Stream gaan heten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker SoBControllers

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020