Excite

Nintendo komt met nieuwe Wii

Nintendo zal waarschijnlijk aanstaande zomer haar nieuwe Wii aankondigen. In de zomer wordt namelijk de E3-gamebeurs gehouden en dat zou de perfecte gelegenheid zijn om de opvolger van de huidige Wii aan de wereld te presenteren. De nieuwe Wii is naar verluid behoorlijk uitgebreid.

Zo zou er sprake zijn van onder meer een blu-ray drive. Ook zou de Wii 2, want zo moet hij gaan heten, zijn uitgerust met een 3D camera die wel wat weg heeft van Microsofts Kinect. Een ander opvallende nieuwe feature van de Wii 2 is de miniprojector. Die projector is ingebouwd en moet de mogelijkheid bieden om beelden ook op de muur te projecteren in plaats van alleen op het scherm. Je hebt dan niet per se een tv meer nodig om met je Wii te spelen.

Overigens is het nog maar de vraag of de nieuwe Wii echt tussen 7 en 9 juni in Los Angeles aangekondigd zal worden, want de baas van Nintendo, Satoru Iwata, liet vorige week nog weten dat hij de Wii waarschijnlijk pas zou vervangen als er geen bijzondere nieuwe titels meer uit kwamen. De baas van de Amerikaanse tak van Nintendo gaf bovendien aan dat hij pas aan een nieuwe Wii zou denken als de huidige Wii 45 miljoen keer over de toonbank zou zijn gegaan in de VS. En hoewel de Wii echt succesvol is, staat de teller daar nog niet op.

Afbeelding: Flickr, gebruiker daveynin

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019