Excite

Nintendo 'Pokémon' DS breekt records

De spellen van Pokémon zijn al sinds 1998 enorm succesvol. En dat succes lijkt niet minder te worden. Twee nieuwe games voor de Nintendo DS hebben in Amerika alle verkooprecords gebroken. Dit zijn de games Pokémon Black en Pokémon White. Er werden al 1.48 pre-orders gedaan; dit is een nieuw record als het gaat om games.

Pokémon doet het sowieso erg goed. Alle spellen bij elkaar zijn al meer dan 200 miljoen keer verkocht. Hiermee staat het op de tweede plaats na Mario als best verkochte franchise.

Woordvoerder Seth McMahill geeft aan waarom Pokémon zo succesvol is. Hij zegt dat de spellen zijn ontwikkeld om er lang mee te kunnen spelen. In plaats van dat je het uitspeelt en dan klaar bent, geeft Pokémon veel meer uitdagingen. Ook is de speelwijze niet echt veranderd in de loop der jaren. Er zijn wel nieuwe Pokémon in de games gekomen, maar verder is de vechtstijl nog steeds hetzelfde. Dit betekent dat mensen bekend zijn met het concept en toch nieuwe uitdagingen hebben.

In de nieuwe Pokémon Black en White zijn meer dan 150 nieuwe Pokémon te verzamelen, te trainen en om tegen te vechten. Er is een geheel nieuwe wereld te ontdekken die Unova heet. Ook is het voor de eerste keer dat de seizoenen in het spel een rol spelen. Tevens is er een wifi-optie, waarmee je kunt spelen tegen mensen vanuit de hele wereld. Er zijn dus veel uitdagingen voor de gamers.

Afbeelding: Flickr, gebruiker mattjerome_88

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019