Excite

'Nintendo presenteert HD-console op E3'

Het is nog steeds een hele leuke spelcomputer, maar toch draait de Nintendo Wii alweer heel wat jaartjes mee. De geruchten gaan dan ook dat Nintendo op de aankomende E3 gamesbeurs een nieuwe console gaan aankondigen. Eentje die krachtiger is dan huidige generatie spelcomputers van de concurrenten, de Playstation 3 en de Xbox 360.

Dat heeft de website Gameinformer opgepikt van een anonieme bron. De console zou in ieder geval in staat zijn om games in Full HD op het beeldscherm te toveren, iets waar de Wii alleen maar van kan dromen. Nintendo zou de nieuwe HD-spelcomputer ook al aan verschillende ontwikkelaars hebben laten zien. De gang van zaken is dus wel wat anders dan bij de introductie van de Wii. Een aantal westerse developers wist toen niet eens dat het apparaat er aan zat te komen.

Met de nieuwe strategie hoopt Nintendo waarschijnlijk dat de band tussen het bedrijf en ontwikkelaars beter wordt. Die is nooit echt goed geweest en veel ontwikkelaar hebben dan ook het gevoel dat alleen spellen die Nintendo zelf ontwikkelt goed verkopen op de consoles van Nintendo.

Let wel, het blijven geruchten. Maar er zijn aanwijzingen dat ze best wel eens waar zouden kunnen zijn. De verkoop van Wii’s is sterk gedaald en Nintendo denkt er zelfs over om de prijs van de spelcomputer te laten zakken. Echt zeker weten doen we het pas in juni, als de E3 van start gaat.

Afbeelding: Flickr, gebruiker compujeramey

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020