Excite

Nintendo presenteert nieuwe spelconsole

Nintento heeft zijn nieuwe Wii-spelconsole gepresenteerd op de technologiebeurs E3 in Los Angeles. De Japanse game-ontwikkelaar heeft enkele opvallende features toegevoegd aan deze nieuwe spelcomputer. Zo heeft de Wii U onder meer een controller met touchscreen, aldus de website Tweakers.

Met de Wii U, de opvolger van de Nintendo Wii, probeert Nintento andermaal de gamingmarkt te innoveren. Zo lijkt de controller van de nieuwe spel-console sterk op een kleine tablet. De controller heeft nog wel de gebruikelijke vier knoppen maar evenzeer een touchscreen van 6,2 inch. Met dit beeldscherm zal je onder meer kunnen inzoomen en bij adventuregames kunnen zien wat je inventaris is, bijvoorbeeld van het aantal kogels of medicamenten dat je nog hebt.

Nintendo heeft nog niets bekend gemaakt over de interne specificaties van de Wii U, maar aangenomen wordt dat de spelconsole minstens zo sterk zal zijn als de Playstation 3 van concurrent Sony. Tevens zullen de games van de huidige Wii-versie compatibel zijn met de nieuwe versie, evenals de controllers en de andere accessoires.

Het is nog niet bekend wanneer Nintendo zijn nieuwe spelcomputer op de markt brengt maar insiders verwachten een releasedatum tussen 1 april en 31 december 2012.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020