Excite

Nintendo spelletjes downloaden: legaal of illegaal?

Nintendo spelletjes downloaden

Het is heel makkelijk: je koopt een speciale SD kaart voor je Nintendo DS of je bouwt je Wii om en je kunt spelletjes downloaden én spelen. Veel mensen maken hier gebruik van, maar weten eigenlijk niet of het legaal is. Wat mag je nou wel en wat mag je niet?

Wat niet mag

Het downloaden van games is bij wet verboden. Er zit auteursrecht op games en het is strafbaar wanneer je iets downloadt. Eigenaars van games, zoals Nintendo, hebben het recht stappen te ondernemen om het downloaden te voorkomen, bijvoorbeeld door boetes uit te delen. Wanneer je gepakt wordt op het downloaden van games kan dit ernstige gevolgen met zich meebrengen. Het is ook absoluut niet toegestaan een site te maken waarop je illegale content, zoals Nintendo spelletjes, plaatst.

Wat wel mag

Je mag wel een backup maken van games die je hebt. Je mag dus spellen downloaden wanneer je het origineel hebt. Dit kan handig zijn wanneer je liever niet met je games onderweg bent. Je kunt alles dan op een SD kaart zetten. Ook mag je best je Wii ombouwen. Het is immers jouw eigen product en daar mag je mee doen wat je wilt.

Geld voor ontwikkeling

Ontwikkelaars van Nintendo spelletjes hebben geld nodig voor nieuwe ontwikkelingen en games. Wanneer je spelletjes gaat downloaden ontvangen de ontwikkelaars geen geld en wordt het alsmaar moeilijker om met nieuw materiaal te komen. Ook moeten de mensen die de games maken hier wel voor worden betaald. Dit kan niet wanneer iedereen op het internet games gaat downloaden en de wet negeert. Je zou het zelf ook niet leuk vinden als je hard werkt en je baas besluit je geen loon te geven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020