Excite

Nintendo wil niet samenwerken met 'hobbyisten'

Een verschuiving in de wereld van het mobiele gamen is duidelijk waarneembaar: vroeger was Nintendo alleenheerser met de Gameboy, tegenwoordig moet de Japanse fabrikant het toneel delen met Sony’s Playstation Portable én met mobiele telefoons. Op het laatste platform zijn vooral gratis en goedkope games populair, maar Nintendo ziet er geen heil in om met ‘hobbyontwikkelaars’ samen te gaan werken.

Dat zei de directeur van Nintendo America, Reggie Fils-Aime. Volgens Fils-Aime is de kwaliteit van de games die deze onafhankelijke, kleine ontwikkelaars vaak afleveren niet van zeer hoog niveau. Daarnaast denkt Fils-Aime dat door de lage prijzen die voor mobiele telefoons als de iPhone of diverse Android telefoons worden uitgebracht, consumenten het besef van de waarde van software kwijtraken.

Overigens is het niet zo dat Nintendo enkel en alleen maar met grote ontwikkelaars wil samenwerken. "Maar," zo zegt Fils-Aime, "je moet wel onderscheid maken tussen onafhankelijke ontwikkelaars en hobbyisten. We proberen zeker samen te werken met die eerste groep."

Nintendo blijft dus voorlopig vasthouden aan hun strategie en is niet van plan om prijzen van games drastisch te verlagen. Waarschijnlijk gaat ze dat geen windeieren leggen: op 25 maart komt de eerste 3D spelcomputer uit, de Nintendo 3DS. Waarschijnlijk zal dit, net als bijna alle eerdere producten van Nintendo, een daverend succes worden.

Afbeelding: Flickr, gebruiker heyrocker

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021