Excite

Nokia brengt binnenkort de N8 op de markt

Het Finse bedrijf Nokia staat er om bekend dat ze zeer coole telefoons maakt. Niet alleen met een prettig besturingssysteem, maar ook mooi ontworpen. De meeste high-profile telefoons van Nokia worden dan ook een hit. Men hoopt dat met de nieuwe N8 ook weer te bereiken.

De N8 moet Nokia weer helemaal in de markt zetten van de smartphones. Met Android-telefoons van Google en HTC, de Blackberry en de iPhone worden de Finnen namelijk steeds verder naar achteren gedrukt. Met de N8, die 3G technologie ondersteunt, hoopt Nokia weer wat terrein terug te pakken.

De telefoon met een ‘sliding’ toetsenbord ziet er in ieder geval mooi uit, zoals we van Nokia gewend zijn. Wat kunnen we verwachten? De nodige snufjes. Wat dacht je van WiFi, USB, class 33 GPRS, class 33 EDGE, Bluetooth en een 12 megapixel camera met een resolutie van 4000×3000 pixels.

Bovendien beschikt de Nokia N8 over 16 GB aan opslagcapaciteit met een intern geheugen van 256MB RAM en 512 MB ROM. Leuk! Tevens zit er een microSD-ingang in, zodat je met behulp van een geheugenkaart het geheugen nog eens flink kan uitbreiden. Geen overbodige luxe.

Of de Nokia N8 goed genoeg is om de concurrentie van andere smartphones te winnen, is nog maar de vraag. Wel is zeker dat er weer een degelijk product is afgeleverd, waar Nokia-fans zeker blij mee zullen zijn. Wanneer de N8 op de Nederlandse markt verschijnt, is nog niet bekend.

Afbeelding: Nokia

 

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021