Excite

Nokia en Apple leggen ruzie bij

In de wereld van de mobiele telefonie is de concurrentie moordend. Fabrikanten zijn dan ook doodsbenauwd dat anderen er met hun slimme ideeën vandoor gaan. Er is dan ook vaak ruzie om patenten, zo ook tussen Nokia en Apple. Maar die zijn inmiddels weer vriendjes.

De twee grootste producenten van mobiele telefoons zijn al jarenlang aan het kissebissen rond een aantal patenten. Volgens Nokia zou Apple een aantal functies van de iPhone gewoon hebben gekopieerd. In totaal ging het om 46 patenten.

De twee telefoongiganten zijn er inmiddels uit. De details van het akkoord blijven geheim maar het lijkt erop dat Apple de zaak wil afdoen met een eenmalige betaling richting de Finse concurrentie. Ook moet Apple royalty’s gaan afdragen voor het gebruik van de functies voor de termijn van het akkoord.

Dat de twee partijen er nu uit zijn, is vooral goed nieuws voor Nokia. De Finnen zitten namelijk al tijden in zwaar financieel weer. Vooral aandeelhouders zijn niet erg tevreden over Nokia, dat recent nog een winstwaarschuwing moest doen uitgaan. Het kon de concurrentie op de markt van smartphones niet goed aan. Hoogstwaarschijnlijk heeft het akkoord met Apple een positief effect op de resultaten in het tweede kwartaal.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020