Excite

Nokia gaat Windows Phone 7 toestellen maken

De kogel is door de kerk bij Nokia: Het eigen besturingssysteem Symbian gaat op een laag pitje en de Finse telefoonbakker gaat zich richten op het fabriceren van smartphones met Windows Phone 7.

Eerder deze week al was op Excite te lezen dat Nokia aan de vooravond stond van een grote beleidsverandering. Vanochtend maakte ze bekend dat het de samenwerking met Microsoft gaat worden die het tij moet keren. Het gaat namelijk niet goed met Nokia. Waar ze eens bijna alleenheerser was op het gebied van smartphones, verliest het bedrijf nu steeds meer terrein aan Android en de iPhone.

Nokia blijft nog wel toestellen produceren gebaseerd op Symbian en Meego, maar Microsoft’s mobiele OS wordt de komende jaren het paradepaardje van Nokia. Dat Nokia voor Windows Phone 7 kiest, mag eigenlijk geen verrassing zijn. Stephan Elop, de topman van Nokia, zat eerder al hoog in de boom bij Microsoft.

Toch verwachtten velen dat de keuze op Android zou vallen. Elop heeft echter aangegeven dat de winstmarge bij dit besturingssysteem te laag zou zijn. ‘De opbrengsten zouden naar Google gaan.’

Wanneer de eerste Nokia’s met dit nieuwe besturingssysteem op de markt komt, is nog niet bekend. Elop gaf aan dat de komende jaren gebruikt gaan worden om van Symbian op Windows Phone 7 over te stappen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker osde8info

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021