Excite

Nokia komt in 2016 met eigen smartphones

  • © Getty Images
Ongeveer tien jaar geleden was Nokia nog hét merk als het ging om mobiele telefoons. Met de komst van de smartphone veranderde dat; Nokia wist niet snel genoeg in te springen op deze ontwikkeling en moest het afleggen tegen merken als Samsung en Apple. Daarnaast werd begin 2014 ook nog eens de telefoondivisie van Nokia aan Microsoft verkocht, waardoor pas vanaf 2016 smartphones van het merk Nokia op de markt mochten verschijnen. Daar maakt het merk straks dankbaar gebruik van.

De Finse telefoonfabrikant heeft namelijk aangegeven vanaf begin 2016 met eigen Android-smartphones op de markt te komen. Eerder deden dit soort geruchten al de ronde, maar deze werden deze week ook bevestigd door een topman van de Chinese tak van het bedrijf. Die bevestigde dit in Chinese media.

Nu heeft het bedrijf echter aangekondigd dat het zijn onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten naar China zal verplaatsen. Deze worden ondergebracht in het plaatsje Sichuan. Het is nog niet helemaal zeker of dat ook de plek is waar de nieuwe Android-toestellen worden gefabriceerd, maar die kans is uiteraard groot.

Dat Nokia zich weer helemaal op telefoons wil gaan richten, blijkt ook wel uit het feit dat het bedrijf onlangs de Franse concurrent Alcatel-Lucent overnam. Hiervoor werd maar liefst 15,6 miljard euro betaald. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe de nieuwe smartphones van Nokia eruit gaan zien of welke mogelijkheden ze hebben, maar de kans is wel groot dat ze zullen draaien op de allernieuwste versie van Android, wat dat op dat moment ook maar mag zijn. Daarnaast zal het toestel waarschijnlijk twee zeer goede camera's hebben en beschikken over een 2.8GHz quad-core Intel processor.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020