Excite

Nokia komt met strategische aankondiging

Nokia was ooit heer en meester op de telefoonmarkt. Ook haar OS Symbian was kampioen als het ging om smartphones. Nu het wat minder gaat, heeft ze een strategische verandering aangekondigd voor volgende week. Expert speculeren volop.

Volgens de analisten van de New York Times gaat op de persconferentie op het Mobile World Congress een samenwerkingsverband aangekondigd met Microsoft. De twee bedrijven werken al enkele jaren samen. Zo bouwt Nokia Microsoft-software in haar Symbian OS. Daarnaast is het hoofd van Nokia een oud topman van Microsoft.

Mocht Nokia inderdaad samen gaan werken met Microsoft, dan zullen er waarschijnlijk Nokia smartphones verschijnen met het Windows Phone 7 OS. Het zou echter ook goed kunnen dat Nokia Microsoft links laat liggen en voor het concurrerende Android kiest, dat hard op weg is het grootste telefoon OS ter wereld te worden. Google-topman Andy Rubin heeft al bevestigd dat hij gesprekken heeft gevoerd met de telefoonfabrikant uit Finland.

Doordat Symbian onttroond is door Android, stagneren de verkopen van Nokia. Aandeelhouders vinden het dan ook tijd worden dat er wat veranderd in de strategie van het bedrijf.

Volgende week zullen we precies weten wat Nokia te vertellen heeft.

Afbeelding: Flickr, gebruiker John.Karakatsanis

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021