Excite

Nokia verlaagt mogelijk prijzen smartphones

Het gaat nog steeds niet erg goed met de smartphonedivisie van Nokia. Hoewel het onlangs een deal aanging met Microsoft om telefoons op basis van het besturingssysteem Windows Phone te maken, bouwt het ook nog Symbian-toestellen. Er gaan geruchten dat Nokia de prijzen binnenkort verlaagd, om de smartphones extra aantrekkelijk te maken voor de consument.

Volgens persbureau Reuters, dat de informatie heeft gekregen van anonieme bronnen, zouden onder andere de N8, C7 en E6 15 procent goedkoper worden. Ook andere modellen zouden in prijs worden verlaagd. Mochten de bronnen van Reuters juiste informatie hebben, dan kan het niet lang duren of consumenten zullen de prijsverlagingen in de winkel gaan merken.

Nokia wilde zelf niet bevestigen dat er een prijsverlaging zit aan te komen. Het zal echter niet de eerste keer zijn dat Nokia dit doet. Eerder dit jaar liet Nokia haar prijzen ook al zakken, omdat ze marktaandeel verloor. Ze werd op de Europese markt zelfs ingehaald door Samsung als best verkopende smartphone fabrikant.

Het is te hopen voor Nokia dat de deal met Microsoft vruchten gaat afwerpen. De verwachting is dat Nokia nog dit jaar komt met toestellen die draaien op het nieuwe OS van Microsoft, Windows Phone Mango.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021