Excite

Nokia werkt aan nieuw Windows-toestel

Nokia zal waarschijnlijk aan het einde van het jaar al een smartphone met Windows Phone uitbrengen. Tenminste, als het aan Stephen Elop, de CEO van Nokia, ligt. Elop liet weten dat er op het moment al gewerkt wordt aan een dergelijke telefoon.

Nokia en Microsoft gingen kort geleden al een samenwerking aan met betrekking tot deze telefoons. De samenwerking richtte zich op het ontwikkelen van smartphones die dan zouden worden uitgerust met het nieuwe mobiele besturingssysteem van Microsoft. Voor Nokia zou dit een uitgelezen kans zijn om toch een positie te veroveren op de smartphone markt. In het verleden bleek het bedrijf niet opgewassen tegen grote concurrenten als Apple en Samsung.

Naar verwachting zal de eerste Windows-telefoon eind 2011 uitgebracht worden. Dat is eerder dan men eerder aankondigde. Eerder leek het erop dat het eerste toestel pas in 2012 klaar zou zijn. Maar nu men al druk bezig is met de ontwikkeling, zou het toch sneller kunnen. Overigens wil de nieuwe samenwerking helemaal niet zeggen dat Nokia op de termijn zal worden overgenomen door Microsoft. Dat zou volgens Elop ook niet kunnen, want als dat het geval was, zou het bedrijf nu druk aan het onderhandelen zijn en zou de nieuwe telefoon niet zo snel in productie kunnen worden genomen. Hoe de samenwerking zich wel verder ontwikkelt, zal in de komende maanden bekend worden gemaakt.

Afbeelding: Flickr account aresjoberg

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020