Excite

Noord-Korea op Google Maps

Google Maps heeft gedetailleerde kaarten van het gesloten Noord-Korea gepubliceerd. Lange tijd was Noord-Korea een groot grijs gebied als je over het land scrolde op Google Maps. Nu is de hoofdstad Pyongyang voor een deel vrij precies in kaart gebracht. Ook zijn zelfs enkele gevangeniskampen terug te vinden op de kaart, waar naar schatting 200.000 mensen worden vastgehouden.

Google Map Maker

De kaart is gemaakt door gebruikers van Google Map Maker, waarbij internetgebruikers zelf kunnen bijdragen aan het in kaart brengen van steden en landen. Zo konden ze elementen toevoegen zoals straatnamen en points of interest. Dat is vooral gedaan door internetters uit Zuid-Korea en toeristen. Opvallend genoeg was de topman van Google, Eric Schmidt, eerder deze maand op bezoek in het Aziatische land. Google benadrukt dat de kaarten nog niet perfect zijn. Meer inbreng van informatie kan de Google Maps van Noord-Korea verbeteren.

Google kaarten

Volgens Google zijn de kaarten vooral leuk voor mensen met een interesse in het geïsoleerde Noord-Korea, dat voor veel mensen nog een grote aantrekkingskracht heeft. De kaarten zijn ook belangrijk voor veel Zuid-Koreanen die vaak familie in het gesloten land hebben, of zelf in Noord-Korea woonden.

Noord-Koreanen hebben geen toegang

De Noord-Koreanen kunnen overigens zelf geen gebruik maken van de kaarten applicatie van Google. Noord-Korea vecht nog altijd tegen de opkomst van het internet en het is daarom nog steeds verboden toegang voor de inwoners van het communistische land. Voorlopig mag Google daarom waarschijnlijk niet met de Street-View wagens rondrijden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021