Excite

Nu ook muziek zoeken met Bing

Momenteel is een harde strijd gaande tussen Google en Bing. De eerste heeft nagenoeg wereldheerschappij als het gaat om zoekmachines, maar de laatste doet er alles aan om die positie over te nemen. Microsoft investeert dan ook veel in Bing, zodat de zoekmachine een nog groter marktaandeel krijgt.

Zo heeft Microsoft het mogelijk gemaakt om muziek te zoeken met Bing. Wie zoekt naar artiesten, krijgt in de resultaten een aantal korte geluidsfragmenten van deze artiest. Zo hoopt Microsoft meer zoekers naar Bing te trekken.

Overigens is dat niet de enige verandering aan de zoekmachine. Microsoft gelooft heilig in de combinatie van zoekmachines en entertainment. Daarom voegt het veel content uit de wereld van TV-series, games en muziek toe aan Bing.

In samenwerking met de muziekindustrie heeft Microsoft miljoenen nummers toegevoegd aan Bing. Mensen die zoeken naar een artiest kunnen een geluidsfragment horen, maar ze kunnen het nummer ook aanschaffen via Zune, iTunes of Amazone. Het gaat dus niet om een muziekdienst, maar om een nieuwe manier van muziek ontdekken.

Het spelen van online spelletjes zonder registratie is ook mogelijk gemaakt via Bing. Bezoekers kunnen lekker online gamen, zonder zich daarvoor te registreren. In de Verenigde Staten is het ook mogelijk om zo'n 20.000 afleveringen van televisieseries te bekijken. Helaas zit dat er wat betreft Nederland nog even niet in.

Afbeelding: Bing

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020