Excite

Office 2013 vast aan één computer

Het nieuwe Office pakket van Microsoft krijgt een strengere licentie dan zijn voorgangers. Office 2013 zal namelijk gekoppeld worden aan één computer. Wanneer je dus nu een Office 2013 pakket koopt en je computer crasht, of je stapt over naar een nieuwe versie van Windows, zul je opnieuw een Office-pakket moeten aanschaffen.

Aangepaste licenties

Microsoft bevestigde de geruchten rondom de aangepaste licenties aan de website Computerworld.com. Volgens de softwaregigant zijn de aanpassingen te vergelijken met licenties voor bijvoorbeeld het besturingssysteem Windows. Sommige versies van Windows worden gekoppeld aan de hardware van de computer, waardoor je diezelfde Windowsversie niet meer op een andere computer kunt installeren.

Office 2013 licentievoorwaarden

In tegenstelling tot Windows, is de kans groter dat je een Office pakket op een andere computer zou willen installeren. Met Office 2013 zit dat er dus niet meer in. In de licentievoorwaarden is te lezen: “Onze software licentie is permanent gekoppeld aan dezelfde computer.” Microsoft wilde niet reageren op de vraag of een nieuwe licentie verkrijgen mogelijk zou zijn in het geval van diefstal of een kapotte computer.

Rumoer

De aangepaste licenties veroorzaken nogal wat rumoer. Zo zouden de nieuwe licentievoorwaarden een truc zijn van Windows om snel geld te verdienen, in plaats van zich te focussen op nieuwe technologie. Een andere reden zou zijn dat Microsoft meer gebruikers richting Office 356 wil dwingen. Deze versie van Office staat niet op de computer, maar in een cloud. Computerworld.com verwacht overigens dat Microsoft minder winst zal maken bij de release van een nieuwe Windows, omdat mensen niet opnieuw een Office 2013-pakket willen kopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020