Excite

‘Omzet Facebook dit jaar 2 miljard’

Facebook zou dit jaar een omzet van 2 miljard draaien. Dat is meer dan verwacht werd. Deze schatting wordt gemaakt door een aantal mensen die nauw betrokken zijn bij de site, maar die anoniem willen blijven, omdat het bedrijf normaal gesproken de omzet niet bekend maakt. Vorig jaar lag de winst van Facebook ergens rond de 700 en 800 miljoen dollar.

Voor dit jaar werd verwacht dat de omzet ergens rond de anderhalf miljard uit zou komen; een aanzienlijke stijging ten opzichte van 2009. Facebook is voor veel adverteerders een aantrekkelijke partner, omdat ze veel gegevens over hun gebruikers hebben. Bovendien worden al die gegevens weer gebruikt voor doelgerichte reclame. De kans op omzet uit advertenties op Facebook is daarmee erg groot. Bedrijven als Coca Cola, JPMorgan Chase & Co en Adidas zijn al als adverteerders actief op Facebook.

Als de omzet van Facebook, Google en Yahoo naast elkaar gehouden worden, blijkt dat Facebook in hetzelfde tempo groeit als Google. Yahoo haalt het op deze manier in. De topman van Facbeook, Mark Zuckerberg, werd dit jaar door Time Magazine benoemd tot ‘Person of the Year’. De 26-jarige Zuckerberg bedacht Facebook toen hij nog aan Harvard studeerde.

Facebook verdient ook geld met spelletjes die gebruikers spelen; daar kunnen credits voor gekocht worden. Ook worden er op profielen steeds meer advertenties geplaatst.

Afbeelding: Flickr, gebruiker cambodia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020