Excite

Omzet internetmarktplaats Alibaba groeit stevig

  • © Getty Images
De omzet van internetmarktplaats Alibaba is in 2014 aanzienlijk gegroeid. Het bedrijf wist de omzet in het derde kwartaal van een gebroken boekjaar op te voeren met maar liefst 40 procent. Daarmee kwam deze uit op 26,2 miljard yuan, wat omgerekend zo'n 3,7 miljard euro is.

Het bedrijf liet donderdag weten dat de winst voor eenmalige posten met een kwart steeg. Deze kwam hiermee uit op zo'n 1,9 miljard euro. Het is overigens niet automatisch zo dat dit betekent dat het met de winst van het bedrijf ook de goede kant op gaat. Onder de streep nam het resultaat af tot ongeveer 847 miljoen euro. Dit komt vooral omdat het bedrijf meer geld kwijt was aan variabele beloningen in aandelen.

Alibaba ging in september naar de beurs en haalde daarbij een recordbedrag van maar liefst 25 miljard dollar op. Na die beursgang kreeg het bedrijf echter te maken met een verminderde economische groei. Bovendien kwam er stevige kritiek van de overheid omdat Alibaba te weinig actie zou ondernemen tegen de verkoop van nepartikelen.

Er werd overigens wel verwacht dat Alibaba beter zou scoren. Persbureau Bloomberg had diverse analisten gepolst en zij waren het erover eens dat een sterkere omzetgroei te verwachten was. Dit kwam onder meer vanwege de recordverkopen die door het bedrijf gerapporteerd werden rond de Singles Day in november.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021