Excite

Onderzoek: ‘Computerspelletjes zijn niet zo slecht voor kinderen’

Computerspelletjes zijn helemaal niet zo slecht voor kinderen als ouders altijd gedacht hebben, zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat door Yale gepubliceerd werd. Het regelmatig spelen van spelletjes zou niet tot ongezond gedrag leiden. Tenminste, niet bij de kinderen die geen extreme gamers waren.

De 5% van de doelgroep die wel extreem aan het gamen was, had een grotere kans op het gebruik van drugs, betrokken raken bij ernstige gevechten en het roken van sigaretten. Maar hoewel dat natuurlijk voor ouders verontrustend is, zegt de kinderen dat meestal niet zo heel veel. In totaal werden ruim 4.000 kinderen ondervraagd. Zij mochten anoniem hun verhaal doen. Met name jongens bleken veel computerspelletjes te spelen.

In de praktijk blijkt het bovendien maar moeilijk om te bepalen in hoeverre spelletjes verantwoordelijk zijn voor slecht of extreem gedrag bij kinderen. Ook is het moeilijk om te zeggen welke spelletjes nog kunnen en welke echt te gewelddadig zijn. Omdat ouders dan uiteindelijk nog kunnen zeggen of een spelletje wel of niet gespeeld kan worden, is het aan te raden dat zij zich verdiepen in de verschillende games, zodat ze hier op een goede manier mee om kunnen gaan. Bovendien kunnen zij beter bekijken of hun kind mogelijk verslaafd is aan gamen, of hier té extreem mee bezig is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker gamerscore

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020