Excite

Oneindig veel Pac-Man

Samen met Pong mag Pac-Man zich rekenen tot de oerouders van de moderne game. En hoewel het al tientallen jaren oud is, spreekt het simpele spelletje nog steeds tot de verbeelding. Softwaregigant Microsoft heeft er een nieuwe twist aan gegeven

.

Dat maakte het bedrijf gisteren op het MIX11 congres bekend. Samen met softwarebakkers Soap Creative en Namco Bandai hebben ze zich aan het project The World’s Biggest Pac-Man gezet. Niet langer komt je gele happertje aan de ene kant tevoorschijn als hij aan de andere kant het scherm uitloopt. In plaats daarvan verbinden Microsoft en consorten een heleboel doolhoven aan elkaar vast.

Die doolhoven hebben ze overigens niet zelf gebouwd, dat mag jij namelijk doen! Je kunt zelf een doolhof ontwerpen door in Facebook in te loggen. Om het spelletje te spelen hoef je niet in te loggen en hoewel het als een promotie van de pas uitgebrachte Internet Explorer 9 is bedoeld, werkt het op elke browser. Op dit moment zijn er al meer dan 1420 labyrinten te verkennen.

De originele Pac-Man werd in 1980 uitgebracht en staat tegenwoordig bijna synoniem aan videogames. Het spel was en is zeer populair, wat wel blijkt uit de recordpogingen die ondernomen zijn. Zo haalde de Amerikaan Billy Mitchell als eerste een perfecte score, door de 256 levels met het maximale aantal punten te voltooien, zonder daarbij één leven te verliezen.

Afbeelding: Flickr, gebruiker gamerscoreblog

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019