Excite

Ongecensureerd naakt eindelijk op de iPad

Het lijkt erop dat Apple eindelijk een beetje van zijn preutsheid af komt. Binnenkort zou een ongecensureerde versie van de Playboy te bewonderen zijn op de iPad.

Playboy-koning Hugh Hefner bracht het nieuws zelf afgelopen woensdag, waarbij hij het publiek verzekerde dat de volledige en ongecensureerde versie van het tijdschrift in maart 2011 voor de iPad beschikbaar zal zijn, tot grote vreugde van fans. Het archief van de Playboy wordt dan meteen ook online gezet.

Het is niet helemaal duidelijk wat voor afspraken Hefner met Apple gemaakt heeft, maar het is opmerkelijk dat de Playboy ‘vrij spel’ gekregen heeft. Een maand geleden weigerde Apple nog een uitgave van een Deense tabloidkrant online te zetten, omdat er op de 9e pagina een topless model afgebeeld stond. De afbeelding van de naakte vrouw zou ‘aanstootgevend’ zijn. Hetzelfde gebeurde met de rubriek Anybody, van het Nederlandse tijdschrift Viva. Hierin poseren verschillende vrouwen naakt en praten zij over hun lichaam. Dit artikel werd geschrapt uit de iPad versie van de Viva.

Waarom het strenge toelatingsbeleid niet op gaat voor de Playboy, is nog onbekend.

De Deense krant vraagt zijn lezers nu om voorbeelden van andere applicaties waarin naakt wordt toegestaan, op te sturen. In de Duitse krant Bild en de Britse krant The Sun zou dit namelijk wel gebeurd zijn. Dit zou betekenen dat Apple oneerlijke standaarden handhaaft, en zich schuldig maakt aan censuur.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Cès

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021