Excite

Online collages maken van jouw foto's

Collages maken geeft niet alleen in het echte leven veel werk, ook op de computer kan het voor veel knip-en-plakwerk zorgen. Door het succes van onze artikelen over het bewerken van afbeeldingen online, grappige afbeeldingen maken op internet en jezelf op de cover van een tijdschrift zetten, presenteren we vandaag een site die online met een paar muisklikken een mooie collage maakt.

Als je naar Picture 2 Life gaat, hebben ze wel heel graag dat je registreert. Je kan wel foto's uploaden zonder account, maar zal dan snel merken dat de mogelijkheden verder miniem zijn. Registreren is gratis. De stappen zijn goed toegelicht, wel is het erg verwarrend dat de knoppen bovenin enkel uitleg geven.

Als je je foto's hebt geüpload (wat trouwens ook rechtstreeks van een webadres kan), kan je een overzicht van alle foto's opvragen. Daar selecteer je de foto's die je graag in de collage zou zien. Klik je aan de rechterkant op "Next Step", dan kom je in het collagescherm. Aan de linkerkant kies je wat voor een patroon je wil. Er zijn speciale collages voor Valentijnsdag en andere speciale gelegenheden. Er zijn 280 mogelijkheden. Voor elke collage kan je ook de achtergrond, compositie en positie veranderen. Met de balk bovenin kan je acties ongedaan maken. Als je een afbeelding opslaat, gebeurt dat alleen op hun website. Wil je ook je resultaat opslaan op je computer, kies dan voor download.

Houd er wel rekening mee dat alles wat je maakt standaard "publiek" is en dus op hun site komt. Wil je dat niet, vink deze optie dan uit als je de foto opslaat.

Link bij het artikel: Picture 2 Life

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020