Excite

Online schetsen maken

Het aanbod aan interessante websites om online afbeeldingen te maken of te bewerken blijft groeien. Eerder al bespraken we een website voor sketches, die je gratis kan bekijken en gebruiken. Maak je zelf graag schetsen, dan zal je nieuwkomer Odosketch de moeite waard vinden.

De kwaliteit van de schetsen die er gemaakt worden ligt erg hoog. De site is erg gebruiksvriendelijk en je bent zo vertrokken. Van zodra je op Create a sketch drukt, wijst de rest zichzelf wel uit. Je kan enkel "potloden" gebruiken die onderaan te kiezen zijn. Hoe verder naar rechts, hoe dikker. Wil je je afgewerkte sketch opslaan, dan moet je eerst een account aanmaken, of snel een screenshot van je scherm maken.

Een leuk alternatief is Swarmsketch, dat heel anders werkt. Je krijgt er maar één potloodlijntje, maar je werkt met duizenden andere mensen samen om een schets te maken rond een bepaald thema. Je kan er zelfs stemmen op andermans lijntjes, zodat de beste schets overblijft.

Als je al een afbeelding hebt maar er met de hand leuke effecten aan wil geven, raden we Psykopaint aan, waarmee je de raarste prenten van je foto kan maken.

Afbeelding: Odosketch

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020