Excite

Online tekstverwerker Zoho flink vernieuwd

Een online tekstverwerker... Iets waarvan de meesten tien jaar geleden niet gezegd zouden hebben dat het kon. Inmiddels zijn er verschillende diensten die je op internet kan gebruiken om teksten te verwerken. Die diensten worden steeds uitgebreider en kunnen steeds ingewikkeldere documenten maken. De voordelen zijn talrijk, maar het belangrijkste is dat je vanaf elke computer verder kan werken aan je document. Ongeacht wat er op die computer geïnstalleerd staat.

De bekendste online tekstverwerker is Google Docs. Zij bieden naast tekstverwerking ook rekenbladen en presentaties aan. Zoho is een kleinere speler op de markt maar zal snel in populariteit toenemen. Vorige week kwam namelijk versie 2.0 van Zoho Writer uit. Deze tekstverwerker is gratis voor persoonlijk gebruik en is erg uitgebreid, zeker na deze belangrijke update.

Net zoals Microsoft Word 2007, heeft Zoho Writer nu een menu met tabs. Dat was nodig ook, door de vele functies hadden ze al drie rijen functieknoppen en dat werd wat druk. Nu zijn alle functies gegroepeerd. Ook werd de kop- en voettekst herzien, die kunnen nu automatisch bijgewerkt worden.

De grootste stap vooruit, echter, is de mogelijkheid om met meerdere mensen tegelijkertijd aan een document te werken. Dat was in Google Docs allang mogelijk. Zoho biedt daarentegen zo'n 20 online programma's aan. Een groot deel daarvan is direct vanuit de tekstverwerker bruikbaar. In Zoho Chat kan je met de medewerkers spreken over wijzigingen: de chatfunctie is erg goed geïntegreerd in Zoho Writer. Dit is een groot voordeel tegenover software die op je computer draait. We raden dan ook zeker aan de vernieuwde Zoho Writer 2.0 eens te proberen.

Link bij het artikel: Zoho Writer

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021