Excite

Online Trivial Pursuit bepaalt slimste geslacht

Sinds het bordspel Trivial Pursuit in 1979 werd bedacht, zijn er 88 miljoen exemplaren van verkocht. Het kennisspel is nog steeds razend populair. Degene met de meeste triviale kennis, wint het spel. Of je moet toevallig wat makkelijke vragen krijgen, dan win je natuurlijk ook. De uitgevers van Trivial Pursuit, Hasbro, hebben besloten het spel te gebruiken om te bepalen welk geslacht het slimste is.

Hasbro heeft een online versie van Trivial Pursuit laten ontwikkelen. Iedereen kan inloggen en hier vragen beantwoorden. Elk goed antwoord levert punten op voor het geslacht waartoe degene die antwoord behoort. Op die manier kan met behulp van Trivial Pursuit gekeken worden welk geslacht het slimste is. De mannen pakten in eerste instantie een goede voorsprong, maar inmiddels zijn de vrouwen weer langszij gekomen. Momenteel leiden de vrouwen met een marge van ongeveer 10.000 punten.

Het Trivial Pursuit experiment zal nog enkele weken duren. Ook Nederlanders kunnen meedoen aan het experiment. Ga naar de website van het Trivial Pursuit experiment en meld je aan namens het juiste geslacht. Elk goed antwoord levert direct punten op. Je kunt kiezen uit vragen in de categorie Literatuur, Kunst, Wetenschap, Natuur en Entertainment. Laat het andere geslacht maar een triviaal poepie ruiken!

Afbeelding: Flickr, Claus Rebler

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020