Excite

Ook Android slaat locatiegegevens op

Vorige week was het grootste nieuws op technologiegebied dat Apple’s Iphone jouw locatiegegevens opslaat. Miljoenen Androidgebruikers haalden opgelucht adem, zij hadden immers niets te vrezen. Een Zweedse programmeur liet onlangs zien dat dat niet klopt. Ook telefoons met Android slaan jouw bewegingen op in een locatiegeschiedenis.

Wel slaan toestellen met Android de gegevens korter op dan de iPhone van Apple. Slechts de laatste vijftig GSM-masten waarmee contact is geweest worden opgeslagen, net als de laatste 200 WiFi-punten. Bij de iPhone worden de gegevens van het laatste jaar opgeslagen. Ook zijn de gegevens veel lastiger in te zien dan bij de iPhone.

Het is nog niet bekend of de gegevens ook naar Google worden verstuurd. Er is veel ophef over deze functie van smartphones. Zo vroeg de Amerikaanse senator Al Franken opheldering aan Apple. Aan een brief aan de directeur van Apple, Steve Jobs, schreef Franken: ‘Eenieder die toegang krijgt tot deze informatie kan de locatie van de woning van de gebruiker achterhalen. Of de winkels die hij bezoekt, de dokter waar hij naartoe gaat, de school waar zijn kinderen op zitten en de tripjes die de eigenaar heeft gemaakt.’

Locatiegegevens worden steeds belangrijker. Steeds meer fabrikanten stemmen hun services af op waar een gebruiker zich bevindt. Zo kunnen advertenties worden toegespitst op waar iemand zich bevindt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker osde8info

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021