Excite

Ook Sega getroffen door cyberaanval

Het onlinenetwerk van game-ontwikkelaar Sega is getroffen door een cyberaanval. Daarbij zijn de persoonsgegevens van ongeveer 1,3 miljoen gebruikers op straat komen te liggen. Eerder waren de databases van concurrenten Sony Playstation en Nintendo het doelwit van een cyberaanval.

De hackers zouden namen, geboortedata, email-adressen en versleutelde wachtwoorden hebben gestolen uit de database van Sega Pass waarmee gebruikers van Sega-games zich kunnen aanmelden. Het Japanse bedrijf meldt dat betalingsgegevens zoals creditcardnummers buiten schot zijn gebleven.

De cyberaanval op Sega lijkt minder verstrekkende gevolgen te hebben dan de aanval op de systemen van Playstation. Daarbij werden de gegevens van ruim honderd miljoen gebruikers van het onlinesysteem van Playstation gestolen/

Hackersgroep LulzSec, eerder verantwoordelijk voor aanvallen op de website van de CIA, de Amerikaanse Senaat en Sony, heeft gezworen de verantwoordelijken voor de aanval op Sega op te sporen, meldt het persbureau AP. LulzSec zou in een openlijke wedloop verwikkeld zijn met de groep Anonymous, die onlangs verantwoordelijk was voor de aanvallen op PayPal, Visa en Mastercard.

De intensiteit van de cyberaanvallen neemt de laatste tijd toe nu twee hackersgroepen een onderlinge strijd lijken te voeren. De internationale opsporingsdiensten staan vooralsnog machteloos tegenover het cybergeweld.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020