Excite

Ook Youtube komt met Trends pagina

Het aanbod van Youtube is groot, erg groot. Tenzij je weet wat je zoekt is het dan ook moeilijk om iets te vinden wat je wilt zien. In navolging van Twitter heeft Youtube daarom nu ook een speciale Trends pagina, waarop je precies kan zien wat populaire filmpjes en onderwerpen zijn.

Op deze manier wordt het wel heel makkelijk om populaire en leuke filmpjes te vinden. En eigenlijk is het ook broodnodig. Per minuut wordt er ruim 35 uur aan videomateriaal naar Youtube geüpload. Daar zit veel rotzooi tussen, maar de populariteit van een filmpje is vaak een goede graadmeter van de kwaliteit.

Op Youtube Trends wordt geanalyseerd wat populair is, zowel op de site zelf als op andere sites die naar een Youtube clip verwijzen. Ook populaire zoekopdrachten worden getoond. Twee keer per dag is er ook een aanbod te vinden van vier filmpjes die erg populair worden.

Ook voor journalisten en onderzoekers is Trends interessant. Doordat de resultaten te sorteren zijn, kan je precies zien wat Nederlanders leuke filmpjes vinden of wat mannen van 18-35 graag zien.

Afbeelding: youtube trends

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020