Excite

Oost-Europese plaatsen in Nederland volgens Map World

Volgens Map World, het Chinese alternatief voor Google Maps, is er een aantal plaatsen met bijzondere namen in ons land te vinden. Behalve dat Nederland verrijkt is met nieuwe plaatsnamen, ontbreekt Almere helemaal op de kaart. En dat terwijl de gemeente toch zo’n tweehonderdduizend inwoners telt.

Voor de regio Rijnmond geeft Map World aan dat de plaats Shchigry vlakbij Schiedam ligt. In de buurt ligt ook Koleno, bij Spijkenisse. En in plaats van in Moerdijk heeft er een grote brand gewoed in Lochtenburg. Naast Almere zijn ook de rivieren Beneden-Merwede en Dordtse Kil van de kaart verdwenen.

NOS-correspondent Wouter Zwart nam contact op met de makers van de kaart. Éen van hen is ingenieur Lu, die volgens Zwart belangstellend luisterde naar de lijst met fouten, en toegaf dat het verkrijgen van de correcte gegevens over buitenlandse kaarten nog niet helemaal goed verloopt. Lu maakte niet duidelijk waar de gegevens voor de kaarten dan precies vandaan komen, en hoe het eigenlijk kan dat juist Oost-Europese plaatsnamen opvallend vaak op de kaarten terechtkomen.

World Map geeft overigens niet alleen van ons land een vertekend beeld. Ook in Groot-Britannië is al geklaagd over fouten op de kaart. Zo dook rondom Londen een groot aantal Poolse plaatsnamen op, zoals Ostrow Wielkopolski.

Afbeelding: youtube

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020