Excite

OpenOffice.org maakt plaats voor Document Foundation en LibreOffice

Vrijwilligers die meewerken aan OpenOffice.org, het open source-alternatief voor Microsoft Office, hebben samen de Document Foundation opgezet. Dit initiatief bouwt verder op het werk van de community van OpenOffice.org en introduceert bovendien LibreOffice.

LibreOffice is weer een nieuwe gratis variant voor het (vaak duurbetaalde) Microsoft Office. De naam OpenOffice.org, zoals die eerst ook voor de software gebruikt werd, wordt nu niet meer gebruikt. LibreOffice, dat beschikbaar is voor Windows, de Mac en Linux, kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden: tekstverwerking, het opzetten van schema’s, het maken van presentaties en het verwerken van afbeeldingen. Ook kunnen er databases mee opgezet worden. Ontwikkelaars worden van harte uitgenodigd om mee te werken aan de uitbreiding van LibreOffice, zodat er weer een nieuwe update gemaakt kan worden.

Zelf bijdragen kan ook op allerlei manieren. Als meewerken aan een nieuwe versie voor jou geen optie is, kun je in ieder geval de Document Foundation steunen door de online petitie te tekenen of via Facebook te vertellen dat je achter de principes van de groep staat. Geld doneren kan natuurlijk ook altijd.

Het nieuwe initiatief wordt al gesteund door een aantal grote namen, waaronder Novell, Google en Red Hat. Het kan zijn dat de software in de toekomst alsnog OpenOffice genoemd zal worden. Dit is echter afhankelijk van Oracle. Dat bedrijf heeft de naam namelijk als handelsmerk geregistreerd en hoewel de nieuwe stichting hoopt dat die naam eens aan haar gedoneerd zal worden, is dat tot nu toe nog niet gebeurd.

Afbeelding: documentfoundation.org/

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020