Excite

Ophef over mensensmokkelspel

Hoppa, de Mexicanen zijn weer boos. Werden ze eerder al witheet van de opmerkingen van het presentatietrio van het programma Top Gear, nu moet een spel op de iPhone en iPad het ontgelden.

En toegegeven, Smuggle Truck: Operation Immigration is ook wel een klein beetje smakeloos. Het is namelijk de bedoeling om Mexicanen de grens met de Verenigde Staten over te smokkelen. Je rijdt een pick-up truck en moet ervoor zorgen dat niemand uit de auto valt.

Volgens de makers is het spel hilarisch, maar experts hebben een andere mening. Volgens hem is het feit dat er jaarlijks 170 mensen overlijden tijdens smokkelpogingen nou niet bepaald grappig.

Smuggle Truck is pas in maart beschikbaar. De makers hebben op Facebook echter al een voorproefje van de spelervaring gegeven. Dat viel niet in goede aarde.

De poppetjes in het spel hadden eerst een donkere huid zodat ze op Mexicanen leken, maar de makers hebben dit al veranderd. Toch is dit niet genoeg, zegt Thanu Yakupitiyage van de New York Immigration Coalition.

‘Dit spel maakt een grapje van de harde realiteit. Door ons immigratiebeleid zetten mensen hun leven op het spel om de grens over te komen,’ zei ze tegen de New York Daily News.

De makers van het spel claimen dat ze hier juist aandacht voor willen trekken en open staan voor suggesties om het spel politiek correcter te maken.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Edmond Meinfelder

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021