Excite

Oplichters actief via dating-apps

  • © Getty Images
De politie heeft twintig tips binnen gekregen over oplichters die actief zijn via dating-apps. Dit gebeurde na een oproep in het programma Opsporing Verzocht. Twee mannen zouden zich bezig houden met oplichting via apps als Tinder en het programma besteedde daar aandacht aan. De politie liet vervolgens woensdag weten dat zich 20 vrouwen gemeld hadden met tips over het tweetal.

Het zou gaan om een 26-jarige en een 30-jarige man uit Leidschendam. De twee mannen werden vorige maand al aangehouden, nadat maar liefst acht vrouwen aangifte tegen hen hadden gedaan. Het tweetal had de vrouwen bedrogen via Badoo en Tinder.

De politie denkt dat er nog veel meer vrouwen zijn die slachtoffer zijn geworden van het tweetal, maar vermoed dat niet alle slachtoffers er graag over zouden willen praten. Zij denken dat veel vrouwen waarschijnlijk uit schaamte geen aangifte doen. De slachtoffers waren namelijk vooral uit op leuk contact, maar werden uiteindelijk afgeperst, bedreigd, gechanteerd en opgelicht. In sommige gevallen ging het om aanzienlijke bedragen.

Volgens Opsporing Verzocht leenden de mannen geld van hun slachtoffers. Ze zouden hiermee een boete willen afbetalen. Daarnaast lieten ze vrouwen telefoonabonnementen afsluiten waarbij gratis telefoons ontvangen werden. De mannen zouden via eigen contacten op het hoofdkantoor van de providers er weer voor kunnen zorgen dat de abonnementen 'verdwenen', maar dat bleek natuurlijk niet het geval te zijn. Als gevolg hiervan zitten de vrouwen vast aan meerdere telefoonabonnementen die nog jaren lopen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021